Področno tekmovanje iz znanja fizike za srebrna Stefanova priznanja

Tekmovanje iz fizike poteka v organizaciji DMFA v treh ravneh (šolsko, področno in državno). Letošnje področno tekmovanje je potekalo 15. 3. 2019 na OŠ Trebnje. V regijo spada 25 šol iz Dolenjske in Bele krajine. Tekmovanja se je udeležilo 75 učencev iz 20 osnovnih šol, 41 iz 8. razreda in 34 iz 9. razreda. Spremljalo jih je 23 mentorjev, ki imajo na tekmovanju tudi vloge nadzornikov in ocenjevalcev oziroma popravljavcev. Za gladek potek tekmovanja in ob-tekmovalnih dejavnosti so skrbeli učitelji aktiva matematike, tehnike, fizike in računalništva.
Ob prihodu na šolo so se tekmovalci najprej zbrali v predavalnici šole, mentorji pa v učilnici fizike, kjer smo se dogovorili razne podrobnosti o tekmovanju in so imeli tudi pogostitev. Ob 13.30 se je v predavalnici pričel kulturni program, ki ga je sestavila učiteljica Mojca Bahun. V uvodu nas je s skladbo Czardas sprostila učenka Alina Gričar, ob pianu pa jo je spremljala Manca Kranjec Trček. Nato sta Matjaž Rebolj in Nejc Zoran vsak na svoj način interpretirala pesem Dramilo slovenskega pesnika Valentina Vodnika, z bobnom je dajal ritem Nik Kastigar. Matjaž je nato predal besedo ravnatelju Radu Kostrevcu, ki je učence nagovoril s svojim razmišljanjem o življenju in fiziki in jih prijetno vzpodbudil. Učenci so nato dobili še nekaj navodil o poteku tekmovanja od organizatorja, nato pa so se razporedili po učilnicah. Mentorji smo se zopet zbrali v učilnici, kjer je sledilo odpiranje nalog. Nadzorniki so nato odšli v učilnice, ocenjevalci pa so se začeli pripravljati na popravljanje nalog.
Tekmovalni del je trajal do 15.30, nato se je začelo popravljanje nalog. Neuradni rezultati so bili objavljeni ob 18.15.
Učence je na mizah v učilnici pričakala tudi vrečka z darili, ki so jih prispevali donatorji. Po končanem tekmovanju so v jedilnici dobili še zasluženo malico. Vrečko z darili so prejeli tudi mentorji. Zahvaljujemo se vsem donatorjem, ki so se odzvali naši prošnji: OŠ Trebnje, TEM Čatež, zavarovalnica Grawe, Bartog, trgovina Kresal, DZS, Pingo, TIC Trebnje, kmetija Uhan, Impuls

Andrej Anžlovar, organizator tekmovanja

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost