CŠOD- Breženka

Učenci 7. razreda smo srečno prišli v dom, kjer se že privajamo na novo okolje.

Pohvaliti moramo odlično hrano, ki nam je dala moči za delo v delavnicah, kjer so nastale prve fotografije.

Prvi dan smo spoznali zanimivo igro s frizbijem in se pošteno razgreli, za tem smo spoznavali tudi rastlinstvo mediteranskega podnebja.

Zvečer smo se odpravili na nepozaben sprehod do Pirana, nato pa po ozkih mestnih ulicah nazaj. Prijetno smo utrujeni in zagotovo nas čaka trden spanec :-).

Torek smo pričeli z ogledovanjem in spoznavanjem sončnega Pirana. Misliti so nam dale besede, da voda teče v dolino sama, po najlažji poti. Če pa želiš vodo koristno uporabiti, jo moraš pravilno preusmeriti, da je koristna.

V tem duhu bodo opise dejavnosti sestavljali naši učenci.

Ponedeljek

V ponedeljek smo se z avtobusom pripeljali v Breženko. Ko smo se pripeljali, smo se udobno namestili. Za tem smo pojedli kosilo, se igrali s frizbijem in spoznali okolico hotela, nato pa je bil čas za večerjo in nočni počitek.

Tim Dular, Gaja Flis, Eva Korelc, Lea Pucelj, Jasna Voje, Luka Udovič

Torek dopoldan

Zjutraj smo odšli na telovadbo. Po telovadbi smo imeli zajtrk, nato smo odšli v mesto Piran. Po skupinah smo samostojno reševali naloge po mestu Piran. Po rešitvi nalog smo si lahko kupili spominke, nato pa smo se odpravili nazaj v naš hotel Breženka v Fiesi.

Ažbe Hočevar, Nina Krivec, Dan Križman, Žiga Povše, Zofija Rogelj, Patricija Rozman

Torek popoldan

Po vrnitvi iz Pirana smo imeli kosilo, nato pa počitek. Po počitku smo imeli športne igre. Igrali smo nogomet, odbojko in badminton. Potem smo se razdelili v skupine. Nekateri so odšli lovit ribe, drugi pa so iskali različne živali. Zelo smo se zabavali. Našli smo meduzo, različne školjke, rakce in morske polže. Ulovili pa smo 5 rib in enega raka. Nato smo imeli predstavitev o želvi. Nato je bila večerja. Potem smo delali plakate, nato pa je bila še predstavitev o slovenski Istri. Nato smo odšli spat.

Anja Brozovič, Matjaž Gazvoda, Anamarija Gorše, Zala Murgelj, Vid Novak

Sreda dopoldan

V sredo smo učenci 7. b in 7. d razreda odšli na pohod v Portorož. Hodili smo približno 2 uri. Na poti smo srečali križ, ki je posvečen Mariji. V naslednjih 45 minutah smo prispeli v Portorož. Tam smo učenci imeli 30 minut za nakup spominkov in pijače. Ker nas je ujel dež, smo Portorož zapustili po zelo blatni poti.

Kaja Barle, Jan Gnidovec, Jakob Hribar, Nastja Meglen, Neja Nadrih, Žiga Pustovrh

Po zajtrku smo imeli kratek počitek, nato smo odšli do Strunjana. Tam smo si ogledali Strunjanske soline. Potem smo se povzpeli na hrib in tam smo videli križ svete Marije in imeli smo razgled na morje. Tam smo tudi pomalicali. Potem smo odšli v Portorož, kjer smo imeli pol ure časa za kupovanje spominkov. Ko smo odhajali, nas je ujel dež. Bilo nam je zelo lepo in smo se veliko novega naučili.

David Crnevski, Anže Grmovšek, Domen Kravcar, Ana Stolič, Neja Žnidaršič

Sreda popoldan

V sredo popoldan smo se v skupinah pomerili o lokostrelstvu in raziskovali okolico jezera. Spoznali smo vrste ptic in želv, ki plavajo in letijo okoli jezera. Spoznali smo tudi bližnje rastline. Kasneje pa smo ciljali tarčo z lokom in puščico. Zvečer smo brali knjigo z naslovom Avtobus ob treh. Po branju so se skupine spopadle v kvizu.

Kaja Barle, Jan Gnidovec, Jakob Hribar, Nastja Meglen, Neja Nadrih, Žiga Pustovrh

Četrtek dopoldan

Zbudili smo se ob 7. 45. Imeli smo jutranjo telovadbo okoli jezera. Potem smo šli na zajtrk in za tem pospravili sobe. Pripravili smo se za odhod v Brenardin. Tam smo v skupinah izpolnjevali delovne liste. Potem smo šli v Portorož na sladoled. Ko smo prišli nazaj v Fieso, smo imeli kosilo.

Zala Fišter, Tim Jarc, Katja Kravcar, Tamara Ostanek, Aleksander Smolič, Nikolaj Škrekovski

Četrtek popoldan

Današnji dan je bil prečudovit. Po kosilu smo imeli športne igre. V delavnicah je naša skupina najprej izdelovala mozaik iz kamnov na plaži. Ker pa smo na morju, smo kuhali in poskušali morske školjke klapavice.

Andraž Kovačič, Timi Šepic, Domen Klaus, Klara Zavrl, Ajda Žnidaršič

Petek

Ko smo se zjutraj zbudili, smo namesto jutranje rekreacije imeli čas, da pospravimo sobe. Ob 8. 00 smo odšli na zajtrk in še malo nazaj v sobe. Čez nekaj časa smo odšli v jedilnico in smo imeli orientacijo. Po orientaciji smo imeli malico in malo pozneje smo razdelili priznanja, ter pojedli kosilo. Po kosilu smo se odpravili domov. Bilo je super in zabavno.

Maja Kastelic, Nika Longar, Tjaša Ilar, Jernej Rajk, Saša Vidrih

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost