NOČ S KNJIGO

V sredo, 30. januarja, smo na naši šoli izvedli NOČ S KNJIGO, na kateri so sodelovali učenci 8. in 9. razredov. Rdeča nit našega druženja je bilo spoznavanje različnih kultur po svetu.

V prvem delu smo v okviru medgeneracijskega branja brali zgodbe Benke Pulko in Janje Vidmar Otroci sveta in spoznavali življenje otrok z različnih koncev sveta, njihovo kulturo, običaje, navade pa tudi stiske in boj za preživetje. Poleg učencev so sodelovali še učitelji Vera Gognjavec, Boža Pungartnik in Zvonko Simeunič.

V nadaljevanju večera smo se odpravili v Baragovo galerijo na ogled razstave Baragovo življenje, vpeto v čipko, ki jo je pripravila Klekljarska skupina Žnurce. Razstavo nam je predstavila vodja klekljarske skupine Marija Prosenik. Prikazano nam je bilo Baragovo življenje in delo skozi čipko.

Večer sklenili z ogledom izbranega filma in na blazinah med knjižnimi policami prespali noč.

Zjutraj smo strnili vtise z izrazom zadovoljstva, da je bil čas branja, pogovora (v katerega so se enakovredno vključili tudi učitelji), ogleda razstave in noči v knjižnici nepozaben in bi ga z veseljem spet ponovili.

Sodelujoči učenci so v dar dobili knjigo Mira Cerarja Osnove demokracije. Vsebina te knjige bo tema pogovora na naslednjem popoldanskem medgeneracijske druženju.

Mojca Bahun in Maja Ule

 

Video v boljši kakovosti si lahko ogledate na povezavi.

 

Maja Ule

Knjižničarka na OŠ Trebnje.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost