Ustvarjalno medkulturno druženje

V ponedeljek, 13. maja 2019, smo se v sklopu interesne dejavnosti medkulturnost zbrali člani, učenci priseljenci, in njihovi starši ter sodelovali pri pripravi sladkih dobrot. Naš namen je bil, da se zabavamo ob peki palačink, medenjakov, muffinov, čokolade in presne torte ter se pri tem sporazumevamo v slovenščini. Delo je potekalo v 5. skupinah, ki so jih vodili učenci Ula Kirm, Filip Strahinič, Amila Šehić, Klara Zavrl in učitelj Zvonko Simeunić. Pri pripravi je pomagala tudi učiteljica Irena Višček. Nekaj dobrot smo pojedli, večino pa smo ponudili na naši stojnici na sejmu POGUM, ki je potekal naslednji dan. Postregli smo tudi z limonado.

Naše letošnje delovanje smo obiskovalcem na sejmu predstavili Zala Fišter, Gašper Grmovšek, Klara Kajič, Ilma Mejrić, Tevž Ornik, Jurij Šijanec in Klara Zavrl.

Ponosno smo pokazali stripa, ki sta predstavila težave, s katerimi se soočajo nekateri učenci priseljenci. Pobudo za nastanek stripov na to temo je dala učenka Taja Valenčič. Zgodbi sta pripravila Ula Krim in Miha Vovk, ki obiskujeta dodatni pouk slovenščine pri učiteljici Petri Šijanec, ilustrirali pa sta ju učenki Taja Valenčič in Klara Kajič pri izbirnem predmetu likovno snovanje pod mentorstvom učiteljice Tanja Dvornik.

T. Ornik in učitelj Z. Simeunić

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost