David Gorec iz 9. a je osvojil priznanje Diamantni Kenguru

Diamantni Kenguru je priznanje, ki ga prejmejo tisti osnovnošolci v zaključnem razredu šolanja, ki so v svojem osnovnošolskem šolanju od 1. razreda do 9. razreda vedno uspeli osvojiti bronasto priznanje na tekmovanju Mednarodni matematični Kenguru.

V šolskem letu 2018 / 2019 je priznanje Diamantni Kenguru osvojilo 221 tekmovalcev iz vseh šol v RS Sloveniji.

Slavnostno podelitev je bila na prireditvi Bistroumni 2019, ki je bila v nedeljo, 19. maja, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Na  prireditvi so podelili nagrade, pohvale in priznanja vsem članov olimpijskih ekip in vsem tekmovalcev z državnih tekmovanj v organizaciji DMFA Slovenije na področju matematike, fizike in astronomije.

Iskrene čestitke in še veliko uspehov.

Mentorica Lojzka Prpar

 

V letošnjem letu je na 12 tekmovanjih v organizaciji DMFA Slovenije sodelovalo skupno več kot 130.000 tekmovalk in tekmovalcev iz 716 šol, ki so osvojili skupaj 958 zlatih priznanj in še 184 posebnih nagrad in pohval.

Glavna atrakcija prireditve pa je bil jubilejni 15. Verižni eksperiment, v katerem je tokrat sodelovalo 10 šol in vrtcev s 13 novimi napravami, ki jih je pripravilo okoli 100 ljudi, verigo pa sta začeli in končali dve arhivski napravi.

Eksperiment je že na naslovnici prireditve šaljivo napovedala avtorska ilustracija Cirila Horjaka, na kateri dva bistrouma pihata svečko na torti s pomočjo kompliciranega zaporedja naprav in črne luknje, ki kroglico najprej posrka in nato izseva drugje. Med prireditvijo so bile naprave verižnega eksperimenta postavljene na oder in ko je nastopil pravi trenutek, so iz sedežev v dvorani na oder prišli učenci, ki so jih sprožili, dogajanje pa je bilo preko videa preneseno na veliko platno, da so ga lahko dobro spremljali tudi gledalci v dvorani. Zadnji člen v verižnem eksperimentu je sprožil glasbeno skrinjico, ki je zaigrala znano rojstnodnevno melodijo.

 

 

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost