Področno prvenstvo v nogometu za starejša dekleta – Šentjernej 2019

V sredo, 27. 11., smo se udeležili področnega prvenstva v nogometu v Šentjerneju. Poleg naše šole so nastopale še: OŠ Podzemelj, OŠ Šentjernej, OŠ Center, OŠ Brusnice in OŠ Škocjan. Našim dekletom se letos ni uspelo uvrstiti v polfinale državnega prvenstva. To je uspelo OŠ Brusnice, kateri želimo veliko uspeha v nadaljnjem tekmovanju.

Našo šolo so zastopale: Manca Hostnik, Zala Perpar, Katarina Primc, Zala Murgelj, Larisa Hrovat, Lea Pucelj, Anita Murn, Neža Smuk, Eva Korelc in Lunja Kotar.

Rezultati so v več.

S. Pristavnik

ŠOLA : ŠOLA

ČAS TEKME

REZULTAT

OŠ CENTER : OŠ TREBNJE

10.00  4 : 0 (0 : 0)
OŠ ŠENTJERNEJ : OŠ BRUSNICE 10.30

0 : 2 (0 : 0)

OŠ ŠKOCJAN : OŠ CENTER

11.00 1 : 1 (0 : 0)
OŠ PODZEMELJ : OŠ BRUSNICE 11.30

0 : 0 (0 : 0)

OŠ ŠKOCJAN : OŠ TREBNJE

12.00 2 : 2 (1 : 0)
OŠ ŠENTJERNEJ : OŠ PODZEMELJ 12.30

0 : 0 (0 : 0)

POLFINALE

OŠ CENTER : OŠ PODZEMELJ 13.00

1 : 2 (0 : 0)

OŠ BRUSNICE : OŠ ŠKOCJAN

13.30 1 : 0 (0 : 0)
TEKMA ZA TRETJE MESTO

OŠ ŠKOCJAN : OŠ CENTER

14.00 0 : 2 (0 : 2)
TEKMA ZA PRVO MESTO

OŠ BRUSNICE: OŠ PODZEMELJ

14.30

1 : 0 (1 : 0)

OŠ TREBNJE : OŠ CENTER

Naše učenke so odlično igrale v prvem polčasu, saj nasprotnice dejansko niso prišle do naše polovice. Učenke dobre igre niso kronale z zadetkom. Kazen je sledila, saj so nasprotnice v manj kot dveh minutah in pol drugega polčasa trikrat zadele po naših grobih napakah. Naše učenke so se trudile, nasprotnice pa zadele še enkrat.

OŠ TREBNJE : OŠ ŠKOCJAN – 1 : 1 Manca Hostnik (11. minuta), 2 : 2 Lunja Kotar (20. minuta)

V drugi tekmi so naše učenke še bolj pritisnile na nasprotnice, kot so to storile v prvi tekmi. Priigrale so si vsaj pet lepih priložnosti, a na našo nesrečo je bila na pravem mestu vratarka, ki je branila res odlično. Kazen za naše neizkoriščene priložnosti je sledila, saj so nasprotnice s prvim strelom povedle. Nato so imele še eno priložnost, ki je niso izkoristile. Od takrat naprej so igrale samo še naše učenke. Že po nekaj sekundah drugega polčasa je končno zadela Manca Hostnik. Ko je že kazalo, da se bo sreča preobrnila na našo stran, so nasprotnice izvajale udarec iz avta neposredno na naš gol, naša vratarka se je žoge dotaknila, žoga pa je pristala v mreži. Učenke se še vedno niso predale in pritiskale. Do izenačenja so prišle 34 sekund pred koncem, ko je zadela Lunja Kotar. V zadnjih sekundah so imele še eno lepo priložnost, a je ostala neizkoriščena.

Čeprav se dekletom ni uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje, so pokazale, da znajo igrati – a žal, je žoga okrogla. Vsem dekletom čestitamo za prikazano.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost