Ekskurzija v obsredozemske pokrajine

V torek, 17. 5., smo se sedmošolci odpravili na ekskurzijo v obsredozemske pokrajine. Najprej smo se odpeljali v Lipico, kjer smo se sprehodili po najstarejši kobilarni pri nas in pobližje spoznali lipicance. Videli smo kobile s črnimi ali rjavimi mladiči, ki so se odpravile na pašo.

Pot nas je vodila proti Obali in ob 12.00 smo prispeli v Luko Koper. Videli smo zelo veliko kontejnerjev, velike ladje in trajekte. Imeli smo vodiča, ki nas je peljal po luki in nam povedal veliko zanimivosti.

Naš tretji cilj je bil Piran, nekdaj zelo znan po solinarstvu. Tam smo spoznali arhitekturo mesta, se sprehodili do cerkve sv. Jurija, od koder smo občudovali lep razgled na piranske hiše in morje. Na Tartinijevem trgu smo naredili nekaj skupinskih fotografij za spomin. Vsi smo se tudi zelo razveselili ure prostega časa, da smo lahko s sošolci šli na sladoled.

Okrog 16.00 so nas pričakali vodiči v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Predstavili so nam različne vrste živali in rastlin, ki jih najdemo v tej zeleni oazi sredi urbanega okolja. Slišali smo tudi čudovito petje najrazličnejših ptic in se povzpeli na manjši razgledni stolp.

Končno je napočil čas za odhod. Prijetno utrujeni, z novim znanjem in lepimi vtisi smo se odpravili proti Dolenjski.

Filip Lovše, 7. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost