Medobčinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke

V torek, 24. 1. 2023, je na naši šoli potekalo medobčinsko prvenstvo v dvoranskem nogometu. Udeležile so se ga vse šole v naši okolici: OŠ Veliki Gaber, OŠ Mirna, OŠ Šentrupert, OŠ Mokronog in naša šola. Šole so bile razdeljene v dve skupini, saj se dve šoli uvrstita na regijsko prvenstvo, ki bo 9. 2. 2023 v Črnomlju.

V prvi skupini so bile OŠ Mirna, OŠ Šentrupert in OŠ Mokronog.

V drugi skupini je bila poleg naše šole še OŠ Veliki Gaber.

Zmagovalec vsake skupine se je uvrstil na regijsko prvenstvo.

V prvi tekmi je OŠ Mokronog gladko premagala OŠ Mirno s 6 : 0 (3 : 0). Strelci so bili: Tilen Tomič s temi zadetki, David Resman je zadel dvakrat in Jakob Černe enkrat.

V drugi tekmi se je naša šola pomerila z OŠ Veliki Gaber. Tekma je bila zelo izenačena, saj so zmagovalca na koncu odločali kazenski streli. Po rednem delu je bilo 1 : 1 (1 : 1) – strelca sta bila Andrej Stojanović za OŠ Trebnje in Mark Horvat za OŠ Veliki Gaber. Kazenske strele so bolje izvajali naši učenci, saj so oba kazenska strela zadeli (Erik Strnad in Andrej Stojanović), nasprotniki pa so oba zgrešili. S tem se je naša šola ponovno uvrstila na regijsko prvenstvo.

V tretji tekmi so se pomerili učenci OŠ Šentrupert in OŠ Mirna. Bolje so začeli Šentrupertčani, ki so povedli z zadetkom Timoteja Glušiča, nato pa so Mirnčani zadeli štirikrat in zanesljivo zmagali 1 : 4 (1 : 2). Strelca sta bila Alvin Blakcori, ki je zadel trikrat, in Alis Kocić.

V četrti tekmi sta se pomerili OŠ Šentrupert in OŠ Mokronog. Zanesljivo je zmagala OŠ Mokronog s 3 : 0 (2 : 0). Strelca sta bila Lan Zore, ki je zadel dvakrat, in Tilen Tomič. S tem je OŠ Mokronog osvojila prvo mesto v skupini.

V tekmi za tretje mesto sta se pomerili OŠ Veliki Gaber in OŠ Mirna. Zanesljivo so zmagali Mirnčani s 4 : 1 (1 : 1). Strelec za Veliki Gaber je bil Mark Horvat, za OŠ Mirno pa sta zadela Alis Kocić, ki je zadel trikrat, in Jaka Mrak.

V tekmi za prvo mesto so se srečali učenci OŠ Mokronog in naši učenci, ki so tekmo pričeli zelo slabo, saj so po manj kot dveh minutah zaostajali z 2 : 0. Nato so se zbrali in zaigrali, kot znajo, do konca polčasa popolnoma obrnili rezultat in povedli z 2 : 4. V drugem polčasu so nasprotniki dosegli še en gol, ki je bil tudi zadnji na tekmi. Končni rezultat je bil 3 : 4 za OŠ Trebnje. Za OŠ Mokronog so zadeli Jakob Černe, Matevž Nadrih in Lan Zore, za OŠ Trebnje pa sta zadela Matic Fabjan (trikrat) in Staš Rajar.

Za našo šolo so igrali:

Jaka Dular, Andrej Stojanović, Nejc Ule, Izak Žlemberger, Erik Strnad, Matic Fabjan, Žan Florjančič, Staš Rajar, Anže Arh, Jan Oven Snoj, Filip Tomić in Leon Damijan.

Strelci po šolah:

OŠ MOKRONOG OŠ MIRNA OŠ VELIKI GABER OŠ ŠENTRUPERT OŠ TREBNJE
Tilen Tomič 4 Alis Kocić 4 Mark Horvat 2 Timotej Glušič 1 Matic Fabjan 3
Lan Zore 3 Alvin Blakcori 3         Staš Rajar 1
Jakob Černe 2 Jaka Mrak  1         Andrej Stojanović 1
David Resman 2                
Matevž Nadrih 1                

 

S. Pristavnik

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost