EKSKURZIJA V OBSREDOZEMSKE POKRAJINE

V torek 6. 6. 2023 smo se sedmošolci že zgodaj zjutraj odpravili na ekskurzijo na Primorsko. Naša prva destinacija za ogled je bila Luka Koper, kjer se nam je na avtobusu pridružil luški vodnik, ki nam je povedal marsikatero zanimivost o Luki Koper. Naj navedem samo eno zanimivost za pokušino … Ali ste vedeli, da se je prva ladja, ki je pristala v Luki Koper, imenovala Gorica? Med vožnjo po pristanišču smo videli potniške in tovorne ladje, pa tudi velika skladišča, v katera skladiščijo stvari, ki jih pripeljejo ladje. Luški vodnik nas je pri tem opomnil na belgijski pregovor, ki pravi, da država z izhodom na morje ni nikoli majhna.

Pot smo nadaljevali proti Piranu. Naredili smo majhen sprehod po Piranu. Pot nas je vodila vse od Tartinijevega trga do cerkve sv. Jurija in zvonika. Zavili pa smo  še v Mediadom Piran, kjer smo ob ogledu 3D filma izvedeli nekaj več o nastanku Pirana in njegovem razvoju. Sledil je odmor, med katerim smo se lahko sprehodili po Tartinijevem trgu in si privoščili sladoled.

Po odmoru pa smo se odpravili na pot proti Kobilarni Lipica. Tam smo si ogledali najstarejši hlev, nekaj ponijev in svetovno znane konje lipicance. Po končanem ogledu smo se odpravili nazaj domov. Na ekskurziji sem se naučila mnogo novega in bi jo z veseljem ponovila.

 

                                                                                                                      Janja Smolič, 7.d

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost