Karierna orientacija

Kam bi se del?

V mesecu januarju na naši šoli organiziramo dan poklicev in srednjih šol namenjen vsem devetošolcem iz Trebnjega, Velikega Gabra, Mokronoga in Šentruperta. V prvih treh šolskih urah se učenci lahko udeležijo predstavitev desetih različnih srednjih šol in njihovih programov, v nadaljevanju dneva pa obiščejo lokalna podjetja in delovne organizaije, kjer se pobliže seznanijo z značilnostmi različnih poklicev.

Vaše interese za šolsko leto 2019/20 lahko oddate na sledeči povezavi:  https://www.1ka.si/a/240440

Spletna stran Moja izbira

Vas zanima kako pomagati otroku pri izbiri šole, poklica ali šolskega programa? Imaš težavo pri izbiri šole, poklica ali programa?

Podatki o poklicih, šolah in programih so na voljo na  http://www.mojaizbira.si/

Spletna stran je posvečena poklicni orientaciji v najširšem pomenu besede. Namenjena je učencem, dijakom, staršem, odraslim in svetovalcem (šolski svetovalci, karierni svetovalci, svetovalci v vseživljenjskem učenju).

Glavni cilj te spletne strani je na enem mestu ponuditi vsem ciljnim skupinam preprost in učinkovit dostop do informacij, ki jim bodo v pomoč bodisi pri odločanju o nadaljnji poklicni, izobraževalni in s tem tudi življenjski poti, bodisi pri opravljanju vloge dobrega svetovalca.

Program Kam in Kako

Program je namenjen vaši samooceni. Na podlagi vaših interesov vam predlaga ustrezne poklice in poklicne možnosti.

Priročnik je na povezavi: https://issuu.com/zrsz0/docs/kik_navodila_mladi

Program, do katerega dostopate z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga ustvarili  pri uri karierne orientacije najdete na spletnem naslovu: https://www.kaminkako.si/kudos#/

Vprašalnik o poklicni poti – eVPP

Vprašalnik strne naslednja področja učenca oz. učenke: sposobnosti, značajske lastnosti, delovn navade, interese, učni uspeh in namere o nadaljevanju izobraževanja. Na podlagi izpolnjenega vprašalnika lahko otroku po potrebi nudijo pomoč tudi karierni svetovalci Zavoda za zaposlovanje. Do vprašalnika dostopamo preko spletne strani: https://www.zadelodajalce.si/evpp/eVPPUcenecPrijava.aspx

Dostopnost