PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

Prostoru, v katerem ljudi vežejo jezik, kultura, način življenja, skupna družbena volja, minulost in prihodnost, pravimo domovina. Beseda, ki blago zveni vsakemu zavednemu ušesu. Je stvarnost, zaradi katere vemo, kdo in kaj smo in kam spadamo. Ceniti in razvijati moramo svojo narodno zgodovino in si jo vsaditi v naša mlada srca, saj smo narod z izjemno bogato dediščino.   

 

V petek, 22. 12. 2023, smo v Osnovni šoli Trebnje s slovesno prireditvijo obeležili državni praznik ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Rdeča nit prireditve so bile vrednote povezovanja, sprejemanja, pozitivni medsebojni odnosi, enakost ter da več od vsakega darila pomenijo čas, ki ga namenimo drug drugemu, ljubezen in razumevanje.

Niti prireditve sta razpletali voditeljici Kaja Saje in Daša Zupančič, kulturni program pa so soustvaril deklamatorji, plesalci, pevci, tolkalista  in mažorete skupaj s svojimi mentorji.

Naše želje ob koncu prireditve so bile, da bi bili radovedni bolj kot kdaj koli prej ter da bi bila vsaka naša navihana poteza priložnost za nov učni trenutek. 

 

Srečno 2024!

 

Koordinatorici prireditve Milena Rajše in Valentina Vrhovec Plut

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost