Šola v naravi – Seča (3. skupina)

17.10 bomo pred OŠ Trebnje!!

Stojimo v koloni pri Postojni. Sporočimo, ko bomo mimo Ljubljane.

Pozdravljeni, starši,

na tem mestu si lahko ogledate, kaj smo počeli in kako smo se imeli med našim bivanjem na Primorskem.

PONEDELJEK, 27. 05. 2024

Po kratkem postanku za malico smo prispeli v CŠOD Burja. Zdaj se že razvrščamo po sobah, kjer bomo najprej oblekli postelje, potem pa sledi kosilo. 

Po kosilu smo odšli na ogled kipov v Forma Vivo. Tam smo zaplesali ples, pogledali v preteklost, si zaželeli najbolj skrito željo in odšli na ‘slepi’ sprehod. Nato smo kipe še fotografirali in jih pobarvali z naravnimi barvami. 

Sledilo je še plavanje, kjer smo se danes razvrstili v plavalne skupine.

Zdaj pa smo pojedli še večerjo in že veselo zapisujemo vse kar se nam je danes zgodilo v naš dnevnik. 
Sledi še pravljica in počitek, da naberemo veliko energije za jutrišnji dan. 

 

TOREK, 28. 05. 2024

Zjutraj smo se prebudili v lepo sončno jutro. Pojedli smo zajtrk, po zajtrku pa smo vsi skupaj napisali razglednice, da bodo doma pred nami. Po pisanju razglednic je pred plavanjem ostalo še nekaj časa za družabne igre. Najbolj pa smo komaj čakali prvo plavanje v skupinah, ki pa je prehitro minilo. Sedaj nas čaka kosilo.

 

Po kosilu smo poslušali izredno zanimivo predstavitev o solinah, poskusili smo afriško in slovensko sol, nato pa smo se odpravili do razgledne točke, kjer smo videli soline v velikosti 550 nogometnih igrišč. Sledilo je plavanje, kjer smo se spet naučili kaj novega. Po plavanju je sledila večerja in zapis dnevnika. 

SREDA, 29. 5. 2024

Tudi danes smo se prebudili v sončno jutro. Sledil je zajtrk, nato pa smo se odpravili na krajši sprehod do igrišča, kjer smo se lahko malo prosto poigrali. Nato smo se odpravili nazaj do doma, kjer smo pojedli malico in odšli do bazena, kjer smo se v plavalnih skupinah učili novih plavalnih tehnik, nekateri prsno, nekateri pa hrbtno. 

Po kosilu smo imeli malo prostega časa, ki smo ga izkoristili za vajo za jutrišnji nastop, kjer se bomo predstavili. Kmalu nas je na pomolu že čakala ladjica, s katero smo se odpeljali do Pirana. Tam smo si ogledali akvarij in pojedli sladoled. Z ladjico smo se vrnili tudi nazaj do Seče, kjer smo že nadaljevali s plavanjem. Sledila je večerja, sedaj pa že pišemo v dnevnike, čaka pa nas še likovno ustvarjanje. 

ČETRTEK, 30. 5. 2024

Dopoldne smo izkoristili še zadnje sončne žarke. Najprej smo se odpravili do bazena, kjer smo plavali. Po malici pa smo šli smo na sprehod do vrta kaktusov, kjer smo si lahko ogledali več kot 1600 različnih vrst kaktusov. Na poti proti domu smo se ustavili še na igralih, kjer smo se malce poigrali. 

Po kosilu smo še predzadnjič v tednu šli na bazen. Po plavanju pa smo dokončali likovni izdelek, napisali potek današnjega dneva v dnevnik in nalepili nalepke v plavalne knjižice. Po večerji je sledila še predstavitev sob in podelitev najuspešnejšim na likovnem natečaju in pospravljanju sobe. 
Sedaj pa se že odpravljamo spat. 

PETEK, 31. 5. 2024

 

V deževnem vremenu smo že uspešno zaključili plavalno tekmovanje in podelili medalje najhitrejšim.

Čisto zgoraj pa lahko spremljate uro našega odhoda. Načrtovan odhod imamo ob 13.00.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost