Projekt Erasmus+ (Gastronomija in trajnostni razvoj)

Učenci OŠ Trebnje smo se udeležili tridnevne Erasmus+ izmenjave v Španiji, kjer smo sodelovali z učenci iz Španije in Danske. Prvi dan smo se spoznali z učenci drugih držav in začeli s kuharskimi delavnicami, kjer smo predstavili slovenske jedi. Drugi dan smo v mešanih skupinah pripravljali jedi iz različnih držav, kar je bil odličen način za medkulturno sodelovanje in izmenjavo kulinaričnih znanj.

Poleg kuhanja smo sodelovali tudi v kulturnih delavnicah, kjer smo predstavili slovensko kulinarično tradicijo, medtem ko smo spoznavali špansko in dansko kulturo. Program je bil pester in zanimiv, saj smo se poleg delavnic preizkusili v športnih aktivnostih ter obiskali lokalne znamenitosti. Erasmus+ izmenjava nam je dala dragoceno priložnost za nova prijateljstva, medkulturno izmenjavo in sodelovanje v mednarodnem okolju.

Arieta Thaqi, 9. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost