Napovednik: Teden otroka (7. 10. 2024 – 13. 10. 2024)

Teden otroka leta 2024 bo potekal pod sloganom »OTROK – NEPOPISAN LIST«.

Ob tej priložnosti se bomo spraševali: ali lahko najdemo kakšne vzporednice med otroštvom nekoč in danes? Na prvi pogled bi rekli, da težko; toliko se je spremenilo – tehnologija, način vzgoje, tempo življenja. Edino, kar ostaja enako, je samo bistvo “biti otrok”.

Vsak otrok se rodi kot nepopisan list, vendar je njegovo odraščanje neločljivo povezano s časom, v katerem živi, pa tudi z vzgojo, šolskim sistemom, družbo in okoljem, ki ga obkroža. Kljub temu pa osnovne potrebe otrok skozi desetletja ostajajo nespremenjene. Vsi otroci, ne glede na čas in prostor, potrebujejo ljubezen, občutek varnosti, topel in zdrav dom. Potrebujejo igro, znanje, druženje z vrstniki, spodbudo, oporo, pomoč ter priložnosti za razvoj svojih talentov in interesov.

Letošnja tema tedna otroka nas opominja, kako pomembno je, da otrokom omogočimo pogoje za srečno in izpolnjujoče otroštvo.

Tudi v OŠ Trebnje in v vseh treh podružničnih šolah bomo učencem omogočili raznolike dejavnosti, s katerimi bomo obeležili teden otroka.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost