POPESTREN ŠOLSKI JEDILNIK Z NOVIMI DOMAČIMI NAMAZI

V petek, 18. 10. 2018, je potekala predstavitev novih domačih namazov. Vsi so imeli skuto kot glavno sestavino. Predstavljeni so bili namaz z ajvarjem, namaz z bučnimi semeni in bučnim oljem, namaz s korenčkom ter sadni namaz, ki so ga pripravili na kmetiji Marn. Pri pripravi pokušine so sodelovali: učiteljica Irena Višček, učenci Manja Šiška, Urban Hostnik, Lara Tomažič in Mia Pucihar ter...

Ekipno državno prvenstvo v atletiki – Velenje 2018

Naša šola se je 11. 10. 2018 udeležila ekipnega državnega prvenstva v atletiki, ki je potekalo v Velenju. Naši fantje so na koncu končali na 5. mestu (državni prvak je postala OŠ Grm), dekleta pa na 11. mestu (državne prvakinje prihajajo iz OŠ Šentjernej). Vsem učencem in učenkam čestitamo. S. Pristavnik

Kje si?

V ponedeljek, 16. oktobra 2018, je našo šolo obiskala ilustratorka Marta Bartolj. Učencem 5. razreda je predstavila pot knjige od osnutka do izida. Predstavila je tudi svojo knjigo z naslovom Kje si? in opozorila učence na nujne  vrednote današnjega dne, da si znamo prisluhniti, se povezovati, da drug drugemu pomagamo, saj le tako lahko družba kot celota raste. Učencem 6....

Zbiralne akcije na OŠ Trebnje

Obveščamo vas, da bomo naslednji teden pričeli z zbiralnimi akcijami. Električno in elektronsko opremo bomo zbirali od 23. 10. do 25. 10. v predprostoru telovadnice. Papir bomo zbirali v torek, 23. 10., in v četrtek, 25. 10. Natančnejši razpored bo objavljen v petek. Vabimo vas, da tudi v tem šolskem letu zberemo veliko odpadne elektronske opreme in papirja.    ...

Tehniški dan za 6. razred- EKOLOGIJA

V torek, 9. 10. 2018, smo vsi oddelki 6. razreda ustvarjali na temo ekologije. V skupinah smo se pogovarjali najprej o tem, kaj nam ekologija pomeni, kaj pomeni za planet Zemljo in kaj lahko sami prispevamo k manjšemu onesnaževanju narave. Ena od možnosti je tudi uporaba odvržene embalaže in tekstilnih izdelkov za izdelavo uporabnih predmetov. Pri delu so bili učenci...

RECIKLIRANA KUHARIJA

V okviru tehniškega dneva smo razmišljali o načinih za zmanjšanje količine zavržene hrane. Ena od možnosti je, da ostanke hrane uporabimo za pripravo novih jedi. Na tablo smo zapisali nekaj najpogostejših ostankov hrane, nato pa smo razmišljali, kaj lahko iz teh sestavin pripravimo. Nastale so zelo okusne jedi. Pripravili smo grenadirmarš, pico iz polente, namaz in žemljačo.

Dostopnost