Šola v naravi za učence 7. razreda – Bohinj

Ponedeljek, 18. 10. 2021

Prispeli smo v Bohinj, kjer nas je pričakalo sonce. Najprej smo spoznali dom in se namestili v sobe. Po kosilu smo spoznavali geografske značilnosti Bohinja, zvečer pa odšli še na nočni sprehod. Večer smo zaključili s pisanjem dnevnika o našem bivanju v Bohinju, v katerega učenci zapisujejo svoje vtise in nova spoznanja.

Torek, 19. 10. 2021

Po zajtrku smo pričeli z dopoldanskimi aktivnostmi. Sprva megleno jutro se je počasi razvilo v čudovit sončen dan, tako da smo lahko uživali v plezanju, veslanju, spoznavanju Triglavskega narodnega parka (korita Mostnice), kolesarjenju, lokostrelstvu in tekmovali v orientacijskem teku.

Za nami je še en čudovit dan. Nekaj utrinkov današnjega dne si lahko ogledate v galeriji.

Zjutraj smo se zbudili polni novih moči. V jedilnici smo imeli prvi zajtrk, ki je bil zelo okusen. Po zajtrku smo se z velikim kanujem odpeljali na drug konec jezera in si ogledali korita Mostnice. Tam smo videli Hudičev most in izvedeli legendo o njegovem nastanku. Po okusnem kosilu smo prosti čas preživeli zunaj. Popoldne smo se učili streljati z lokom.  Vsi smo se potrudili in dosegli odlične rezultate. Po večerji smo imeli družabne igre in se odlično zabavali. Po napornem dnevu smo hitro zaspali.

Patricija Kamin in Manca Kužnik, 7. d

Sreda, 20. 10. 2021

Naša šola v naravi je zelo zanimiva. Zjutraj smo se nekateri odpravili na kanuje in spoznavali Bohinjsko jezero. Po kosilu smo spoznali osnove orientacije in se pomerili v orientacijskem teku. Sledila je popoldanska malica, dobili smo bohinjski sir, ki je bil zelo dober. Po večerji smo izvedeli veliko novega o Triglavskem narodnem parku. Upava, da bodo tudi ostali dnevi tako zabavni.

Tinkara Šiška in Sara Štupar, 7. d

Četrtek, 21. 10. 2021

Danes nam vreme sicer ni najbolj naklonjeno, a to nam ni vzelo dobre volje. Kljub vsemu smo izpeljali predvidene aktivnosti. Zvečer nas čaka presenečenje, ki ga vsi z nestrpnostjo pričakujemo – cirkus.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost